Seat Leon Cupra, cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nürburgring

Cea mai nouă generaţie a hot-hatch-ului Seat Leon Cupra a făcut o figură frumoasă pe legendarul circuit german Nürburgring, unde a spart recordul pentru cea mai rapidă maşină cu tracţiune pe puntea faţă. Detalii în continuare.

Seat Leon Cupra, cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nürburgring Seat Leon Cupra, cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de pe Nürburgring

Noul Seat Leon Cupra e cea mai rapidă maşină cu tracţiune pe puntea din faţă care a parcurs vestitul circuit german Nürburgring. Aici, cea mai nouă generaţie a hot-hatch-ului spaniol a reuşit un timp impresionant de şapte minute şi 58,4 secunde (07:58,4).

Ce înseamnă asta mai exact? Păi, înseamnă că hatchbackul spaniol a reuşit un timp mai bun decât nume grele precum Renault Megane RS Trophy, Aston Martin DBS, Porsche Cayman S, Audi R8 V8 şi Audi RS4.

Omul care a pilotat maşina pe circuitul german e Jordi Gené, cunoscut pentru prezenţa sa în WTCC alături de Seat în perioada 2005-2010. Spaniolul a reuşit să obţină o viteză medie de 154,9 km/h pe traseul de 20 km, în vreme ce viteza maximă atinsă a fost de 242 km/h.

În varianta de top, noul Seat Leon Cupra e echipat cu un motor pe benzină de 2,0 litri care produce 280 CP şi 350 Nm.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.