Seat Mii aşteaptă primăvara

Autor: Gabriel Grosoiu 04 oct. 2011 Știri auto

După debutul oficial al lui UP!, de la Salonul Auto Frankfurt 2011, tripleta noilor maşini de oraş ale grupului Volkswagen a început să se definească prin Skoda Citigo, pentru ca acum să fie completată cu versiunea spaniolă. Seat Mii, ale cărei prime fotografii au fost prezentate astăzi readuce producătorul iberic în segmental mini, acolo unde nu a mai paşit din 2005, odată cu ieşirea din producţie a modelului Arosa.

La fel ca şi fraţii săi, SEAT Mii va folosi un motor de 1.0 litri, disponibil cu 59 sau 74 CP, ceea ce-i va permite să aibă emisii de 105, respective 108g de CO2/ km. Totuşi, citadina iberică va fi capabilă de mai mult, datorită pachetului Ecomotive, care va folosi sistemul Start/Stop şi un mecanism de recuperare a energiei de frânare, pentru ca emisiile poluante să scadă la doar 97g de CO2/ km.

Pentru transmisie, Seat Mii va folosi atât soluţia manuală, cât şi o transmisie automată, dotată cu două motoraşe electrice care vor contribui la o schimbare mai lină a treptelor. Surpriza cea maire a lui Seat Mii este un sistem rezervat până acum maşinilor de clasă superioară. City Safety Assist avertizează şoferul în legătură cu obstacolele întâlnite până la viteza de 30 km/h şi poate chiar să acţioneze frânele, în caz de urgenţă.

La capitolul gadgeturi, spaniloii oferă pentru micul Mii un device care îndeplineşte concomitent rolurile de sistem de navigaţie, hands-free, computer de bord, dar şi sistem audio. De asemenea, Seat promite ca sistemul multimedia al lui Mii să suporte aplicaţii dedicate fanilor produselor Apple. Rămâne de văzut dacă noul Mii va prinde sau nu şi în România, din primăvara anului viitor, când va ajunge şi pe piaţa noastră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide