Sebeş este prima şi singura locaţie Mercedes care produce noua transmisie 8G-DCT

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Star Assembly, Subsidiara Daimler în România, a început oficial producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Pentru integrarea acestui nou produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi.

“Extinderea producţiei de cutii de viteze la Sebeş subliniază importanţa, flexibilitatea şi performanţa ridicată a centrelor de producţie din România în cadrul reţelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient”, spune Frank Deiss,
Director Producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul reţelei de producţie Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, în Germania şi la fabrica Star Assembly din Sebeş, România.

Sebeş este prima şi singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj.

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienţilor începând cu februarie 2019. Cutia de viteze a fost creată pentru un cuplu de până la 520 Nm.

În comparaţie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care creşte uşurinţa în schimbarea vitezelor. În acelaşi timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare şi, la viteze constante pe şosea, de exemplu, rotaţiile pe minut scad, crescând eficienţa şi atenuând zgomotul. 

 

 Comentarii
Inchide