Şeful Porsche, investigat în Germania

Şeful Porsche, investigat în Germania

Autor: ProMotor acum 6 luni Știri

Oliver Blume, CEO al Porsche, este investigat de procurorii germani după o serie de plăţi făcute de Porsche către un membru al consiliului angajaţilor, informează Autonews.com, care citează Stuttgarter Nachrichten.

Prin aprobarea acestor plăţi, Blume şi alţi angajaţi Porsche ar fi contribuit la o utilizare necorespunzătore a fondurilor companiei.

Compania Porsche a refuzat să confirme dacă Blume, care face parte şi din Consiliul de Administraţie al Grupului Volkswagen, este cercetat, anunţând că nu face declaraţii pe marginea unor detalii dintr-o investigaţie.

Percheziţii la sediul Porsche

Procurorii germani au efectuat marţi percheziţii la sediul Porsche din Zuffenhausen şi la centrul de inginerie al companiei din Weissach.

Totodată, au fost percheziţionate şi casele mai multor executivi în cadrul unei investigaţii privind plăţi nelegale şi scurgeri de informaţii.

Procurorii din Baden-Württemberg au făcut percheziţiile după ce au lansat o investigaţie la adresa unui funcţionar public suspectat că a oferit informaţii confidenţiale unui consilier fiscal al Porsche AG în schimbul unor favoruri.

Conform unor surse judiciare, şase membri ai conducerii companiei Porsche sunt suspectaţi de fraude.

Percheziţiile au inclus 10 procurori şi 167 de poliţişti şi anchetatori.

Porsche confirmă percheziţiile

Porsche a confirmat pentru AFP efectuarea percheziţiilor, adăugând că autorităţile primesc cooperarea completă a companiei.

La începutul lunii mai, Porsche a acceptat să plătească o amendă de 535 de milioane de euro pentru rolul său în scandalul Dieselgate.

Compania-mamă Volkswagen a admis în 2015 că a manipulat peste 11 milioane de autovehicule la nivel mondial pentru a părea că produc un nivel de noxe mai reduc decât în realitate.

 Comentarii
Inchide