Senatul a eliminat taxa auto

Senatul a adoptat ieri modificarea OUG 50/2008, prin care elimină vechea taxă auto şi actuala taxă de poluare, iar sumele încasate de stat urmează să se restituie integral, indexate în funcţie de inflaţie, în termen de 90 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Senatul a adoptat, luni, cu 58 voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi două abţineri, proiectul de lege privind aprobarea şi modificarea OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.Cele 15 amendamente formulate în cadrul şedinţei Comisiilor reunite de buget prevăd eliminarea completă nu doar a taxei de poluare, introdusă începând cu 1 iulie 2008, ci şi a vechii taxe de primă înmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal, care a funcţionat din 2007 până în primul semestru al anului 2008.

Potrivit proiectului adoptat de Senat, sumele încasate de stat pentru cele două taxe se restituie integral. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflaţiei. Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor. Mai multe puteţi citi aici.

VEZI TOATE ANUNTURILE SECOND HAND.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.