Sergio Marchionne a demisionat pe fondul unor probleme grave de sănătate. Cine va conduce Fiat Chrysler

Noul CEO a fost numit sămbătă, şi a primit mandat de a continua planurile ...

Sergio Marchionne a demisionat pe fondul unor probleme grave de sănătate. Cine va conduce Fiat Chrysler Sergio Marchionne a demisionat pe fondul unor probleme grave de sănătate. Cine va conduce Fiat Chrysler

Mike Manley a preluat funcţia de CEO al Fiat Chrysler, după ce fostul director executiv Sergio Marchionne a demisionat, pe fondul unor probleme grave de sănătate, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, Mike Manley a preluat planurile fostului executiv de a accelera producţia de SUV-uri şi de a investi în producţia de automobile electrice şi hibride. Printre ţintele noului şef al Fiat se numără şi menţinerea companiei pe locul şapte în topul celor mai mari producători auto, şi dublarea profitul operaţional până în 2022.

Sergio Marchionne, 66 de ani, are probleme grave de sănătate, după ce a suferit complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale la umăr. El trebuia să demisioneze în luna aprilie.

Noul CEO a fost numit sămbătă, şi a primit mandat de a continua planurile predecesorului său, principalele obiective fiind recuperarea decalajului în faţa competiţiei pe segmentul producţiei de automobile electice, şi accelerarea producţiei de SUV-uri. Conglomeratul îşi pune speranţele şi în creşterea brandului Jeep, care a devenit biletul Fiat Chrysler în crearea unui brand puternic de SUV-uri la nivel global.

Analiştii susţin că alegerea lui Mike Manley, fostul şef al diviziei Jeep, pentru ocuparea funcţiei de CEO al Fiat Chrysler, va duce la creşterea importanţei brandului Jeep în cadrul companiei.

„Sub conducerea lui Mike Manley, analiştii aşteaptă din partea companie să se concentreze asupra retehnologizării mărcilor individuale, inclusiv filiala europeană Fiat, Chrysler din Statele Unite şi Alfa Romeo, care încă nu au cunoscut adevăratul succes, în ciuda investiţiilor de miliarde de euro.

Marchionne, cunoscut la scară largă pentru salvarea Fiat şi a Chrysler de la pragul falimentului, s-a concentrat pe stabilizarea finanţelor companiei, în special prin ştergerea datoriilor. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.