Sergio Marchionne a demisionat pe fondul unor probleme grave de sănătate. Cine va conduce Fiat Chrysler

Autor: Visan Marian 23 iul. 2018 Știri auto
Sergio Marchionne a demisionat pe fondul unor probleme grave de sănătate. Cine va conduce Fiat Chrysler

Mike Manley a preluat funcţia de CEO al Fiat Chrysler, după ce fostul director executiv Sergio Marchionne a demisionat, pe fondul unor probleme grave de sănătate, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, Mike Manley a preluat planurile fostului executiv de a accelera producţia de SUV-uri şi de a investi în producţia de automobile electrice şi hibride. Printre ţintele noului şef al Fiat se numără şi menţinerea companiei pe locul şapte în topul celor mai mari producători auto, şi dublarea profitul operaţional până în 2022.

Sergio Marchionne, 66 de ani, are probleme grave de sănătate, după ce a suferit complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale la umăr. El trebuia să demisioneze în luna aprilie.

Noul CEO a fost numit sămbătă, şi a primit mandat de a continua planurile predecesorului său, principalele obiective fiind recuperarea decalajului în faţa competiţiei pe segmentul producţiei de automobile electice, şi accelerarea producţiei de SUV-uri. Conglomeratul îşi pune speranţele şi în creşterea brandului Jeep, care a devenit biletul Fiat Chrysler în crearea unui brand puternic de SUV-uri la nivel global.

Analiştii susţin că alegerea lui Mike Manley, fostul şef al diviziei Jeep, pentru ocuparea funcţiei de CEO al Fiat Chrysler, va duce la creşterea importanţei brandului Jeep în cadrul companiei.

„Sub conducerea lui Mike Manley, analiştii aşteaptă din partea companie să se concentreze asupra retehnologizării mărcilor individuale, inclusiv filiala europeană Fiat, Chrysler din Statele Unite şi Alfa Romeo, care încă nu au cunoscut adevăratul succes, în ciuda investiţiilor de miliarde de euro.

Marchionne, cunoscut la scară largă pentru salvarea Fiat şi a Chrysler de la pragul falimentului, s-a concentrat pe stabilizarea finanţelor companiei, în special prin ştergerea datoriilor. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide