Sfârşitul unei ere: Volkswagen spune că următoarea sa generaţie de motoare cu combustie internă va fi ultima

Volkswagen va renunţa treptat la motoarele cu combustie internă şi se va îndrepta spre modelele electrice, informează Bloomberg.

Sfârşitul unei ere: Volkswagen spune că următoarea sa generaţie de motoare cu combustie internă va fi ultima Sfârşitul unei ere: Volkswagen spune că următoarea sa generaţie de motoare cu combustie internă va fi ultima

Volkswagen va renunţa treptat la motoarele cu combustie internă şi se va îndrepta spre modelele electrice, informează Bloomberg.

Următoarea generaţie de motoare a constructorului german, care va fi lansată din 2026, va fi ultima cu combustie internă. Ulterior, VW se va concetra pe dezvoltarea modelelor electrice.

"Vom reduce treptat motoarele cu combustie internă la minimum", a declarat Michael Jost, strateg-şef al brandului Volkswagen.

Cel mai mare constructor la nivel mondial a început deja introducerea treptată a primului val de modele electrice, iar anul viitor urmează Porsche Taycan. Producţia modelului I.D. Neo va începe în 12 luni în Germania, iar alte modele din linia I.D. vor intra în producţia din 2020 la două fabrici din China. VW plănuieşte lansarea de variante electrice sau parţial electrice pentru mai multe modele din cele 300 produse de grup, până în 2030.

VW va continua totuşi să dezvolte tehnologia de motoare cu combustie internă şi după lansarea viitoarei plaforme. Potrivit lui Jost, ar urma să mai existe motorizări pe benzină şi diesel în regiuni unde infrastructura de încărcare electrică nu este suficient dezvoltată.

În septembrie 2018, VW a anunţat că va construi 27 de modele electrice pe noua sa platformă MEB până în 2022. Printre aceste modele se află nume deja cunoscute, precum hatchback-ul I.D., dar şi micul crossover ID Crozz sau microbuzul ID Buzz. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.