Sfaturi utile pentru Sărbatori fericite la volan

Ministerul Afacerilor Externe are câteva atenţionări pentru cei care plănuiesc să iasă cu maşina din ţară, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Sfaturi utile pentru Sărbatori fericite la volan Sfaturi utile pentru Sărbatori fericite la volan

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cei care vor să călătorească în următoarea perioadă cu autoturismul, în străinătate, cu privire la controalele rutiere amănunţite, desfaşurate pe drumurile naţionale din Republica Ungară.

Controalele rutiere efectuate de poliţia locală au drept scop depistarea şoferilor care nu respectă normele de circulaţie în această perioadă a anului, dar mai ales a şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, sfaturile Ministerului de Externe sunt următoarele:

Echipaţi autoturismul corespunzător sezonului rece! Atenţie! În unele ţări, folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie!

Respectaţi regulile de circulaţie şi limitele de viteză legale, inclusiv prevederile referitoare la obligativitatea purtării centurii de siguranţă, a neutilizării telefonului mobil în timp ce conduceţi!

Nu conduceţi autoturismul sub influenţa alcoolului!

Încheiaţi o asigurare auto care să acopere inclusiv eventualele accidente rutiere din străinătate!

Nu plecaţi la drum fără cartea de identitate a maşinii. În ţările UE aceasta trebuie prezentată împreună cu permisul de conducere!

Verificaţi dacă este necesar să achiziţionaţi vignete pentru circulaţia pe drumurile publice sau autostrăzi!

Asiguraţi-vă că deţinerea/folosirea dispozitivelor anti-radar şi de detectare radar nu sunt interzise în ţara în care vă deplasaţi şi nici în ţările de tranzit!

Atunci când plecaţi la drum cu autoturismul, vă recomandăm să faceţi opririle obligatorii pentru odihnă! În măsura posibilităţilor, evitaţi deplasările pe timp de noapte!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.