Shelby Cobra 427 50th Anniversary. O aniversare de vis

Autor: Adrian Mihălţianu acum 5 ani Știri

Pentru a celebra 50 de ani de existenţă, Shelby American va oferi o ediţie limitată din al său Shelby Cobra 427 – 50.427 de exemplare vor putea fi cumpărate de către pasionaţi, direct din America!

O maşină deja clasică, disponibilă de la 120-180.000 de dolari, în funcţie de caroseria aleasă

Ediţia specială se remarcă prin plăcuţele aurite speciale, logo-urile brodate şi câteva elemente speciale de interior. Vor fi oferite, la alegere, cu caroserie din fibră de sticlă sau din aluminiu. Clienţii care aleg caroseria de aluminiu vor putea opta pentru Polished aluminium (cu sau fără benzile longitudinale) sau Guardsman blue cu benzi albe Wimbledon.

Un spate glorios, venit fix din 1962

Clienţii care aleg caroseria din fibră de sticlă vor avea la îndemână doar ultima nuanţă de culoare, cu tot cu benzile Wimbledon. dar primii 50 de cumpărători, indiferent de opţiunile alese, vor primi o serie specială CSX, de la 4550 la 4599, perfectă pentru a transforma aceste maşini în exemplare de colecţie.

Aluminiu, baby!

La origine o maşină britanică (de unde şi denumirile pentru culorile de caroserie), AC Cobra a fost adoptată treptat de americanii de la Shelby şi dotată acum 50 de ani cu motorul 7 litri Ford 427, care dezvolta 431 CP şi o viteză maximă de 262 km/h (mai exista o versiune de competiţie, care dezvolta 492 CP şi atingea o viteză maximă de 298 km/h). Şasiurile şi caroseria erau trimise din Marea Britanie în SUA, unde erau montate motoarele şi se efectua asamblarea finală şi vopsitoria în atelierele Shelby. 

Deşi iniţial nu a avut un succes de piaţă, Shelby Cobra a reuşit să se impună treptat ca o legendă nu doar a motorsportului, ci şi a spiritului american liber şi dornic de aventură.Comentarii
Inchide