Shell deţine cea mai mare benzinărie din lume

Autor: Andrei Ştirbu 17 iul. 2015 Știri auto

De când a fost construită – în 1983 – şi până în prezent, staţia de alimentare Berchem din Luxemburg a fost deţinută de către cel mai puternic grup petrolier din Europa, Shell. Acum, probabil că nu te-ai fi gândit că într-unul dintre cele mai mici state din Europa vei întâlni cea mai mare benzinărie din lume. Nici noi.

Staţia Berchem este situată pe autostrada E25/A3 – în direcţia Luxemburg – şi ocupă un spaţiu de 60.000 de metri pătraţi. Nu ştim dacă se stă la coadă vreodată, pentru că benzinăria dispune de 51 de pompe de alimentare – 27 cu debit mic, pentru maşini, şi 24 cu debit mărit, pentru autocamioane.

Fluxul zilnic de clienţi, în medie, este de circa 25.000, iar în ceea ce ţine de alimentarea rezervoarelor subterane ale benzinăriei, în fiecare zi sunt golite câte 20 de cinsterne de combustibil aici.

Shell a anunţat că, odată cu reînnoirea contractului tutelar, va aduce îmbunătăţiri considerabile staţiei Berchem, de la modernizarea spaţiilor pentru toalete şi duşuri până la deschiderea unei patiserii, unei cafenele şi al unui restaurant de tip fast-food.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide