SIAB 2009 – se mai ţine sau renunţăm la el?

Autor: Oraan Mărculescu 04 dec. 2008 Știri auto
SIAB 2009 – se mai ţine sau renunţăm la el?

Conform Brent Valmar, vicepreşdinte APIA, citat de InfoExpo, "dacă piaţa cade şi condiţiile de finanţare devin mai dificile, este "imoral" până la urmă să investeşti într-o expoziţie de lux. […] Este posibilă inclusiv amânarea SIAB-ului". Valmar a mai declarat că există mulţi importatori care preferă să investească în campanii de promovare proprii decât să participe la SIAB 2009.

Salonul Auto Bucureşti ar urma să fie organizat în cadrul Romexpo, dacă organizatorul va finaliza o investiţie importantă în două hale expoziţionale. Conform estimărilor ZF, costul mediu de închiriere a unui stand la SIAB 2007 a fost cuprins între 50 şi 90 euro/mp, în timp ce costul necesar construcţiei standului a ajuns şi până la aproape 500 euro/mp. De exemplu, costurile totale ale celor şase standuri ale Porsche România au fost de aproximativ 1,6 milioane euro.

Având în vedere că mai mulţi constructori de talie mondială au anunţat că nu vor face act de prezenţă la primul mare salon auto din 2009, Detroit 2009, este de aşteptat ca organizarea SIAB 2009 să fie serios pusă sub semnul întrebării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide