SIM integrat în maşină? BMW are aşa ceva, iar ceea ce face e destul de tare – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 01 nov. 2015 Știri auto

Începând cu luna noiembrie a acestui an, maşinile BMW vândute în România vor avea integrate SIM-uri de date.

Prin acest SIM utilizatorul va putea avea acces la numerele seviciului de apel de urgenţă, la un flux RSS care preia ştirile Mediafax, Gazeta Sporturilor şi Metropotam, precum şi la sistemul Teleservices, pentru comunicare automată a informaţiilor către service-urile BMW în legătură cu reviziile.

Scumpiri între 20% şi 200% pentru poliţele RCA

VIDEO Iată cum au reacţionat şoferii la coloana oficială a lui Klaus Iohannis

 

Prima maşină fabricată „sută la sută” de români – FOTO

 

Dacia Logan Lux, un concept care îţi taie respiraţia – GALERIE FOTO

Testele pentru implementarea acestui SIM au început încă din luna iulie a acestui an, iar începând cu luna noiembrie, BMW începe comunicarea oficială a serviciilor sale pe bază de SIM.

Noutatea pe care o aduce acest SIM pentru sistemul BMW Online este serviciul de ştiri RSS. Acesta este optimizat pentru România şi foloseşte ca surse Mediafax pentru ştiri generale, Gazeta Sporturilor pentru ştiri sportive şi Metropotam pentru informaţii culturale şi evenimente.

VIDEO Noul BMW Seria 7. Nava-amiral a constructorului bavarez iese pe şosele – GALERIE FOTO

 

VIDEO Viitorul e aici: Yamaha a creat un robot care poate să conducă o motocicletă

Prin includerea acestui SIM de date în automobil, este oferit şi sistemul BMW Teleservices, care completează funcţionalitatea sistemelor Condition Base Service şi BMW Service Inclusive.

Când automobilul detectează că trebuie făcută o revizie, informaţia este trimisă automat către un service autorizat BMW. Pe baza informaţiilor primite prin intermediul SIM-ului, un consilier al serviceului contactează clientul şi programează o vizită de verificare. Astfel, prin această funcţie, intervalele de service pentru automobile sunt urmărite cu mai mare atenţie.


BMW lucrează la acest sistem încă din 2001, iar atunci a lansat un portal conectat la internet care putea fi accesat oricând în automobil. Acesta se numea BMW Online şi furniza o serie de informaţii optimizate pentru a fi afişate pe ecranul maşinii: căutarea hotelurilor, a restaurantelor, a farmaciilor sau a bancomatelor, ştiri curente, informaţii meteo, ghid de călătorie şi BMW Routes, informaţii despre ţară şi parcări, funcţii extinse office, care includ accesare e-mail, sau servicii Google. 

VIDEO Cum arată şi cât costă noua variantă DACIA DUSTER lansată în România: internet wireless şi alte jucării „hi-tech”

GALERIE FOTO Cum arată Dacia Duster de aproape 20.000 de euro. Printre opţiuni, tapiţerie de piele

 

Mazda RX-Vision readuce în atenţie motorul ignorat de toţi – FOTO

 

EXCLUSIV ProMotor – Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

 

Anunţul oficial al Renault despre „Dacia viitorului” – de la varianta hibrid la maşina care „se conduce singură”

 

Europa desenează, China copiază – GALERIE FOTO cu cele mai tari modele copiate de chinezi

 

Ai avut un accident cu o maşină înmatriculată în Bulgaria? Află aici PROCEDURA COMPLETĂ

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide