Singura maşină japoneză din TOP 10 ADAC 2010 este Nissan Qashqai

Surpriză foarte plăcută pentru Nissan, în ce priveşte topul fiabilităţii ADAC realizat pe 2010: crossoverul Qashqai este singura maşină japoneză din TOP 10, un top dominat de mărcile premium germane.

Singura maşină japoneză din TOP 10 ADAC 2010 este Nissan Qashqai Singura maşină japoneză din TOP 10 ADAC 2010 este Nissan Qashqai

Am văzut recent, în topul fiabilităţii ADAC 2010, că, din cele 6 categorii de maşini, 5 au fost dominate în mod clar de producătorii premium germani - doar în clasa mini cel mai bine plasat a fost un model japonez, Toyota Aygo.

Însă, per total, în topul general ADAC, prima maşină japoneză este, surpriză, crossoverul Nissan Qashqai, pe poziţia a 6-a, după nume grele, precum BMW, Mercedes-Benz sau Audi. De altfel, următorul model japonez este de-abia pe poziţia a 12-a, fiind vorba despre SUV-ul compact Toyota RAV4.

Prima poziţie din TOP 10 ADAC 2010 este ocupată de SUV-ul BMW X3, o maşină cu un preţ aproape dublu faţă de al lui Qashqai, poziţia a doua fiind ocupată de berlina de clasă medie Mercedes-Benz Clasa C, în timp ce a treia poziţie intră tot în portofoliul mărcii bavareze, prin modelul concurent BMW Seria 3.

Înaintea lui Nissan Qashqai se mai situează modelele germane Mercedes-Benz SLK, respectiv Audi A4. Nissan Qashqai reuşeşte să se plaseze mai bine decât Volkswagen Tiguan sau Ford Kuga, concurenţi importanţi în domeniul SUV-crossover pe piaţa germană, dar şi în faţa uneia dintre cele mai cunoscute familiste, Skoda Octavia. De asemenea, Qashqai se poate lăuda că stă mai bine ca fiabilitate decât reputatul model Volkswagen Passat.

Pentru Nissan, performanţa lui Qashqai vine ca o confirmare a succesului de care se bucură ineditul crossover, după ce, în iulie 2010, Qashqai a surprins toată lumea auto, ocupând a treia poziţie în topul vânzărilor de maşini noi la nivel european - fiind prima oară când un crossover a intrat pe un astfel de podium european.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.