Singurul exemplar BMW 1600 GT Convertible a fost restaurat în detaliu - VIDEO - GALERIE FOTO

Colecţia de autovehicule BMW Group Classic este acum mai bogată cu un model

Singurul exemplar BMW 1600 GT Convertible a fost restaurat în detaliu - VIDEO - GALERIE FOTO Singurul exemplar BMW 1600 GT Convertible a fost restaurat în detaliu - VIDEO - GALERIE FOTO

Colecţia de autovehicule BMW Group Classic este acum mai bogată cu un model. Acest lucru se datorează undei echipe de ucenici din cadrul uzinei BMW din Dingolfing. Ucenicii au refăcut în detaliu un BMW 1600 GT într-un proiect care a durat mai mulţi ani sub îndrumarea profesorilor. Modelul cu patru locuri, vopsit în argintiu, cu acoperiş textil de culoare bordo, este un reprezentant ce marchează un moment de cotitură pentru compania BMW, acesta fiind produs în perioada de trecerea de la a fi un producător de nişă la un producător de maşini de volum.

Maşina este singurul exemplu supravieţuitor din cele două prototipuri pe care BMW le-a comandat designerului italian Pietro Frua. În toamna anului 1967, ambele automobile au părăsit fabrica din Dingolfing. Test driveul pentru unul dintre vehicule s-a încheiat cu un accident, iar vehiculul a fost apoi scos din uz. Cea de-a doua maşină însă a avut altă soartă. BMW 1600 GT Convertible a fost înmânat principalului acţionar al BMW AG la vremea respectivă, Herbert Quandt. A rămas în familia proprietarului pentru mai mulţi ani.

BMW Group a susţinut proiectul în mai multe moduri. Compania a făcut eforturi pentru procurarea pieselor originale, şi mai mult decât atât, numeroase componente care nu mai existau de mult pe piaţă au fost reconstruite. 

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.