Sistem de prevenire a accidetelor cu animale

Un sistem paralel cu şosea va preveni şoferii de existenţa unor animale de dimensiuni mari care se apropie de carosabil.

Sistem de prevenire a accidetelor cu animale Sistem de prevenire a accidetelor cu animale

Sistemul de ultimă generaţie constă într-un cablu îngropat în pământ, paralel cu şoseaua, care datorită unui câmp electromagnetic pe care îl emite este capabil să detecteze animalele mari din raza sa. Atunci când un animal mare este detectat şoferii primesc semnale sonore de avertizare. În faza pilot a acestui program poliţiştii vor folosi şi radare pentru a vedea comportamentul şoferilor în aceste zone, în special dacă şoferii au tendinţa să reducă viteza.

Sistemul va fi extins pentru început în Statul Colorado, SUA, regiune în care peste 70% din accidente implică şi animale sălbatice. Sistemul a fost implementat pentru prima dată în închisori. Sistemul va fi util mai ales în condiţiile în care riscul accidentelor cu animale ar putea creşte datorită modelelor electrice care sunt extrem de silenţioase.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.