Sisteme de propulsie hibride plug-in pentru Kia XCeed şi Kia Ceed Sportswagon - Galerie FOTO

Kia XCeed şi Kia Ceed Sportswagon sunt primele modele ale gamei Ceed care vor primi sisteme de propulsie hibride cu încărcare la priză (plug-in). Kia estimează o autonomie complet electrică de aproximativ 60 kilometri. Noile versiuni vor fi comercializate în Europa la începutul anului 2020.

Sisteme de propulsie hibride plug-in pentru Kia XCeed şi Kia Ceed Sportswagon - Galerie FOTO Sisteme de propulsie hibride plug-in pentru Kia XCeed şi Kia Ceed Sportswagon - Galerie FOTO

Noile versiuni Plug-in Hybrid ale modelelor Kia XCeed şi Ceed Sportswagon oferă o alternativă la modelele convenţionale dotate cu motoare pe benzină şi diesel. Noul sistem de propulsie combină un pachet de baterii litiu-ion cu capacitatea de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW şi un motor termic în patru cilindri ‘Kappa’ eficient, de 1.6 litri GDi (injecţie directă de benzină).  Puterea totală a sistemului de propulsie este de 141 CP, cu un cuplu  maxim de 265 Nm, permiţând modelului Ceed Sportswagon să accelereze de la 0 la 100 kmh în 10.8 secunde, iar modelului Kia XCeed în 11.0 secunde.

Sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj şi şase trepte (6DCT), permiţând şoferilor să schimbe chiar ei vitezele, pentru un stil de condus mai captivant decât în cazul altor automobile cu sistem de propulsie hibrid, echipate cu transmisia e-CVT (electronic continuously-variable transmissions). Transmisia tradiţională e-CVT hybrid converteşte o parte din puterea motorului termic prin motorul electric, rezultând o pierdere de putere din conversia energiei. Transmisia 6DCT Kia este diferită, permiţând ca toată puterea - atât a motorului electric cât şi a motorului termic - să fie transferată în paralel către transmisie, cu o pierdere minimă de energie.

Tehnologia standard de regenerare a forţei de frânare permite noilor modele Plug-in Hybrid să colecteze energia cinetică şi să reîncarce pachetul de baterii în timpul deplasării în pantă sau în timpul frânării, îmbunătăţind astfel eficienţa sistemului de propulsie.

Kia estimează o autonomie în modul complet electric de aproximativ 60 de kilometri pentru ambele modele, permiţând şoferilor să efectueze majoritatea călătoriilor zilnice dar şi scurtele deplasări doar cu energie electrică. Emisiile CO2  pentru noile versiuni Plug-in Hybrid sunt în curs de omologare şi vor fi anunţate înainte de începerea vânzărilor.

Ambele modele sunt echipate cu sistemul de sunet virtual al motorului (Virtual Engine Sound System), un sistem sonor de atenţionare care este activat în modul complet electric, la viteze reduse sau în timpul deplasării în marşarier. Sistemul generează diferite nivele de sunet virtual de până la 59 dBA pentru a atenţiona pietonii de prezenţa automobilului.

Ambele modele vor fi disponibile opţional cu pachetul de remorcare - o raritate printre automobilele din clasa hibridă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.