Sistemul Autopilot al Tesla, dă din nou rateruri în trafic - VIDEO

Un şofer din China, care conducea o Tesla Model S, a surprins cu ajutorul camerei...

Sistemul Autopilot al Tesla, dă din nou rateruri în trafic - VIDEO Sistemul Autopilot al Tesla, dă din nou rateruri în trafic - VIDEO


Un şofer din China, care conducea o Tesla Model S, a surprins cu ajutorul camerei instalate la bord, încă un rateu al sistemului Autopilot, scrie Motor1.com

Luo Zhen, proprietarul maşini, dă vina pentru accident pe personalul care i-a vândut maşina, declarând a aceştia i-au reprezentat greşit capacităţile sistemului, descriind sistemul Autopilot ca pe un sistem de autoconducere, nu ca pe ceva care doar îl asistă pe şofer.

Videoclipul de mai jos ne arată maşina care circulă pe partea stângă, iar la un moment dat trece foarte aproape de un vehiculul oprit. După cum se poate vedea Model S nu face nimic pentru a evita accidentul, şi se opreşte abia după ce trece de maşina pe care a atins-o. 

O investigaţie făcută de cei de la Tesla a indicat faptul că sedanul se afla pe Autopilot în momentul impactului, dar soferul nu ţinea mâinile pe volan, lucru recunoscut ulterior de către şofer. 

"În mod clar i s-a comunicat şoferului că sistemul impune conducătorului auto să ţină tot timpul mâinile pe volan, pentru a fi pregătit să preia controlul în orice moment ", a declarat un purtator de cuvant al Tesla pentru Reuters. 

Chinezul însă contestă argumentul constructorului, susţinând că agenţii de vânzări i-au descris maşina ca fiind capabilă să se "autoconducă". 

În altă ordine de idei acesta nu este singurul accident în care este implicată o maşină Tesla. Un accident mortal a avut loc în luna iulie, în Statele Unite. 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.