Sistemul Keyless între confort şi pericol

Conform unor rapoarte sistemul keyless este una din cauzele morţii a trei persoane, una în New York şi două în Florida.

Sistemul Keyless între confort şi pericol Sistemul Keyless între confort şi pericol

Decesul celor trei a survenit în urma intoxicării cu dioxid de carbon. Conform New York Daily News, Mary Rivera şi-a parcat maşina în garajul de lângă casa pe care o împărţea cu Ernest Codelia Jr. Din greşeală, sau neatenţie, Rivera a uitat motorul pornit. Maşina era echipată cu sistem Keyless. În dimineaţa următoare Codelia a fost găsită decedată în propriul pat, iar Rivera a fost găsită inconştientă jos, ambele fiind intoxicate cu dioxid de carbon emanat de maşina din garaj.

Familia Codelia este convinsă că "vinovatul" pentru această tragedie este sistemul Keyless, şi consideră că acest sistem ar trebui să fie prevăzut cu un element de siguranţă, care după o perioadă de timp în care pagaserii nu mai sunt la bord, motorul să se oprească singur, în cazul în care este lăsat accidental pornit.

Toate sisteme Keyless sunt prevăzute cu avertizare sonoră şi luminoasă în cazul în care se înearcă îndepărtarea cheii de lângă maşină, dar acest lucru se pare că nu este suficient. Avocatul familiei susţine că sistemul keyless încalcă standardele de securitate americane, deoarece "cheia" poate fi uitată chiar în locaşul special destinat acesteia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.