Site-ul Companiei de drumuri, găzduit de STS, atacat de hackeri

Situl companiei de drumuri este ...

Site-ul Companiei de drumuri, găzduit de STS, atacat de hackeri Site-ul Companiei de drumuri, găzduit de STS, atacat de hackeri

Site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (cnadnr.ro) este picat de câteva ore. Problema a fost depistată încă de dimineaţă, iar oficialii au declarat că aceata ar fi fost declanşată de un atac cibernetic.

Cei care doreau luni dimineaţă să acceseze situl companiei primeau mesajul de eroare ”pagină în construcţie vă rugăm reveniţi mai târziu”. 

Situl companiei de drumuri este găzduit chiar de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Situl conţine inclusiv componente ce conţin date personale, precum evidenţa rovinietelor, plăţile de taxe făcute de utilizatori, etc.

„În urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când siteul va fi din nou online”, arată serviciul IT în e-mail-ul trimis angajaţilor, publicat de Digi24.ro

Oficialii companiei au asigurat că serviciul de emitere şi control al rovinietei este funcţional, chiar dacă nu pot fi făcute verificări pe site.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.