Situaţia în România: 10 şoferi iau amendă, pe oră, pentru că nu au ITP valabil

Peste 91.000 de oameni au fost amendaţi din acest motiv în 2018!

Situaţia în România: 10 şoferi iau amendă, pe oră, pentru că nu au ITP valabil Situaţia în România: 10 şoferi iau amendă, pe oră, pentru că nu au ITP valabil

La cea mai recentă numărătoare s-a stabilit că la noi în ţară există două milioane de maşini. În fiecare oră, în România, cel puţin 10 şoferi iau amendă pentru că nu au ITP valabil, scrie Digi24.

Sancţiunea poate ajunge la 2.900 de lei, însă doar cei care sunt prinşi pot fi amendaţi. Din calculele poliţiei s-a constatat că 100.000 de maşini nesigure tehnic sunt zilnic în trafic.

Cele mai multe au Inspecţia Tehnică expirată şi o parte dintre maşini nu au fost transcrise pe noul proprietar, motiv pentru care automat li s-a retras dreptul la circulaţie.

„Sunt cei care utilizează vehiculul respectiv pe distanţe foarte scurte. Nu ar risca să circule pe distanţe mari pentru că te poate opri poliţia. Dar nu e normal nici în situaţia asta. E un risc pentru toată lumea, inclusiv pentru el (n.r. - şoferul)”, a declarat pentru Digi24 Florin Cătană, director DRPCIV.

Şoferii care şi-au făcut ITP-ul în străinătate trebuie să ştie că acesta nu este recunoscut în România. Anul trecut, Politia Rutieră a dat peste 91.000 de amenzi şoferilor prinşi cu ITP-ul expirat.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.