Skoda a lansat prima sa maşină electrică - VIDEO

Skoda Citigo-e iV are o autonomie de 250 km asiguraţi de bateria de 37 de kw, măsurată în ciclul de testare WLTP.

Skoda a lansat prima sa maşină electrică - VIDEO Skoda a lansat prima sa maşină electrică - VIDEO

Skoda a dezvaluit prima sa maşină electrică. Este vorba de o versiune electrică a lui Citigo. Citigo-e iV are o autonomie de 250 km asiguraţi de bateria de 37 de kw, măsurată în ciclul de testare WLTP. 

Citigo-e are un motor electric de 81 CP şi poate accelera de la 0 la 100 km / h în 12,5 secunde. Viteza maximă este de 130 km/h.

Maşina este disponibilă cu un cablu de încărcare CCS care, atunci când este conectat la un încărcător rapid de 40 kW, va umple bateria până la 80% într-o oră.

Grilă frontală în culoarea caroseriei diferenţiază autovehiculul cu cinci uşi de versiunile pe benzină. Producţia va începe în a doua jumătate a anului. Citigo-e va fi construit la uzina VW din Bratislava, Slovacia, unde se produce şi VW E-Up.

Preţul lui Citigo-e va începe în jur de 17.000 de euro, însă acesta este doar o estimare, deoarece cei de la Skoda nu au dat un preţ oficial.

 

10 modele electrice Skoda, până în 2022

Skoda a promis să lanseze mai mult de 10 maşini electrificate până la sfârşitul anului 2022, aici fiind incluse modele pe baterii, plug-in hibride şi modele mild hibride. 

Citigo-e este primul dintre cele cinci automobile full-electrice pe care Škoda intenţionează să le lanseze până în 2025.

Al doilea model electric va avea la bază conceptul crossoverului Vision iV, prezentat la show-ul auto de la Geneva din acest an, pe care Skoda îl va construi pe noua platformă electrică MEB a VW Group, la uzina din Mlada Boleslav.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.