Skoda anunţă producerea lui Karoq cu numărul 250.000. Este cel mai popular SUV al cehilor

Autor: Marius Vișan 20 sept. 2019 Știri auto
Skoda anunţă producerea lui Karoq cu numărul 250.000. Este cel mai popular SUV al cehilor

Acum, la puţin peste doi ani de la începerea producţiei Karoq, producătorul auto ceh a anunţat asamblarea a 250.000 de unităţi aparţinând acestui model. Amplasat la uzina din Mlada Boleslav, vehiculul cu acest număr a fost realizat pe 20 septembrie, cu un finisaj în culoarea Black Magic şi este alimentat de un motor pe benzină TSI de 1,0 litri de 114 CP.

„Această etapă demonstrează cât de popular este Skoda Karoq”, a declarat Michael Oeljeklaus, reprezentant al consiliului pentru producţie şi logistică al mărcii. „Faptul că a trecut doar puţin de doi ani de la începerea producţiei şi deja depăşim numărul de 250.000 de maşini fabricate este un succes uriaş şi subliniază importanţa Karoq în gama noastră de modele.”

Producţia lui Karoq a început la jumătatea lunii iulie 2017 la fabrica Kvasiny, iar din ianuarie 2018, SUV-ul compact a fost realizat şi în Mlada Boleslav. În 2018, compania a reuşit să producă 115.700 de unităţi, în timp ce 97.900 de SUV-uri au fost livrate clienţilor până în acest an.

Pentru anul 2020, Karoq oferă câteva actualizări, cum ar fi introducerea unui nou motor TDI de 2,0 litri diesel cu 190 CP şi 320 Nm cuplu, care poate fi asociat la o cutie de viteze automată DSG cu 7 trepte şi tracţiune integrală ca standard. 

Citeşte şi:

Cât costă Dacia Duster Black Collector, prima ediţie limitată la 500 de unităţi de la Dacia? – Galerie FOTO

Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident pe E85 – VIDEO

Percheziţii la Serviciul Permise Giurgiu. Cu ce sumă putea fi „cumpărat” un permis auto

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide