Skoda Citigo îşi face intrarea în segmentul mini

Autor: Gabriel Grosoiu 04 nov. 2011 Știri auto

După ce Volkswagen UP! a debutat la Salonul Auto Frankfurt 2011, anunţând o intrare iminentă pe piaţa auto europeană, a sosit momentul pentru versiunea cehă acestuia, noua Skoda Citigo. Al şaptelea model din gama producătorului ceh se va vinde în ţara de origine chiar din această toamnă, dar debutul european se va înregistra abia în vara lui 2012.

Vizual, silueta lui UP! este uşor de recunoscut, dar elementele de identitate Skoda, cum ar fi calandrul cromat şi forma caracteristică a farurilor creează o identitate aparte. Cu o lungime de 3,56 metri, o lăţime de 1,65 metri şi o înălţime de 1,48 metri, Citigo este unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul său. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri, dar poate fi extins la 951 de litri, prin plierea scaunelor din spate.

În premieră pentru ŠKODA, Citigo dipsune de un airbag lateral cap-torace, pentru a proteja atât capul şoferului cât şi pe cel al pasagerului din faţă. În plus, siguranţa activă este semnificativ mărită de noul sistem de asistenţă la frânare „City Safe Drive, care este activat automat la viteze mai mici de 30 km/h şi foloseşte un senzor laser. Împreună cu fratele său, Volkswagen up!, Citigo este, în prezent, singura maşină din segmentul automobilelor mici, care oferă un sistem de frânare automat în caz de urgenţă.

La lansarea modelului Citigo, vor fi disponibile două motoare noi, pe benzină, cu trei cilindri, de 1,0 litri: ambele vor avea o capacitate de 1,0 litri, iar puterile furnizate sunt de 44 kW/60 CP şi 55 kW/75 CP. În versiunea economică Green Tec, consumul mediu este de 4,2l/100km şi respectiv 4,3l/100km. Emisiile sunt de 97g şi 99g CO2/km. Consumul de carburant şi emisiile sunt de 4,5l/100km şi 105g CO2/ km pentru motorul de 44kW. Motorul de 55kW consumă 4,7l/100km şi emite 108g de CO2 pe km. Skoda Citigo va sosi şi în România, la începutul anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide