Skoda începe testele cu Octavia E Line

Skoda a fabricat o serie de zece modele experimentale Octavia E Line, care vor folosi la studierea tehnologiei electrice în traficul real.

Skoda începe testele cu Octavia E Line Skoda începe testele cu Octavia E Line

După ce a debutat în 2010, la Salonul Auto de la Paris, conceptul Skoda Octavia E Line va ieşi pe străzile din Europa sub forma unei flote de zece modele experimentale. Maşinile vor fi folosite de constructorul ceh pentru a evalua cât mai bine potenţialul tehnologiei non-poluante, similar cu strategia aplicată de smart cu modelul ForTwo electric drive sau de grupul BMW cu versiunea electrică a lui MINI.

Construită pe baza break-ului gamei de serie, Octavia E Line este dotată cu o baterie lithiu-ion de 26.5 kWh, amplasată sub podea, care alimentează un motor electric ce oferă o putere maximă de 110 CP. Cuplul de 270 Nm este disponibil încă de la începutul plajei de turaţie, fapt caracteristic motoarelor electrice.

La capitolul performanţe, Skoda Octavia E Line va realza un sprint 0-100 km-h de 12 secunde şi va atinge o viteză maximă de 135 km/h. Autonomia garantata de o singură încărcare este de 140 km, dar inginerii Skoda s-au gândit şi la securitatea pietonilor. Un generator acustic va emite un sunet clasic de motor termic, până la viteza de 40 km/h. Rămân de văzut dacă modelul de serie Octavia E Line va păstra caracteristicile conceptului, dar şi mai interesant va fi preţul la care va fi propusă maşina.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.