Skoda Joyster

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Skoda prezintă întregii lumi cel mai recent studiu de design. Skoda Joyster materializează ideile unor noi forme şi funcţii ale unei maşini compacte, având la bază o caroserie în trei uşi, de dimensiuni compacte, dar cu un spaţiu interior surprinzător de încăpător.

Skoda Joyster Skoda Joyster

Exteriorul noului concept Skoda degajă un aer sportiv şi robust, dar în acelaşi timp formele şi suprafeţele rotunjite aduc un element familiar, de siguranţă. Cu toate că grila radiatorului nu are dimensiuni foarte mari, aceste efecte sunt asigurate de forma farurilor şi a semnalizatoarelor. Acestea din urmă sunt excesiv de mari, urmărind aproape în totalitate lungimea blocurilor optice. Tehnologia cu leduri şi forma ciudată a proiectoarelor de ceaţă contribuie din plin la realizarea peisajului plin de viaţă dat de acest concept. În sprijinul aerului degajat de Joyster vin jantele din aliaj cu al lor design robust.

Dominaţia stopurilor asupra spatelui este totală. Stopurile în formă de bumerang sunt prelungite pe toată lăţimea hayonului, creând o imagine unitară a stopurilor. Terminaţia triunghiulară a ţevii de eşapament şi amplasarea acesteia pe centru readuce sentimentul spotiv regăsit în partea frontală. Un element exclusivist şi totodată foarte ingenios este dat de posibilitatea de a forma din partea inferioară a hazonului o a treia banchetă… în exteriorul habitaclului. Acest lucru este posibil datorită deschideri hayonului în două părţi (luneta în sus, partea inferioară fiind ca o platformă de încărcare). Prin rabatarea “capacului” uşi se formează spătarul celei de-a treia banchetă, astfel fiind posibilă o discuţie în aer liber sub clar de lună.

Conceptul Skoda Joyster este continuarea gamei de prototipuri care a început odată cu Roomster în 2003 şi experienţa Yeti în 2006. Este posibil ca în viitorul apropiat să asistăm la apariţia pe piaţa auto a unui model de nişă, situat între Fabia şi Octavia. Oricum, o mare parte din elementele stilistice ale lui Joyster se vor regăsi pe viitoarele modele Skoda de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.