Skoda lansează Kamiq - Cel mai accesibil SUV al cehilor - VIDEO

Skoda a dezvăluit un nou model - Kamiq, un SUV care va fi construit ...

Skoda lansează Kamiq - Cel mai accesibil SUV al cehilor - VIDEO Skoda lansează Kamiq - Cel mai accesibil SUV al cehilor - VIDEO

Skoda a dezvăluit un nou model - Kamiq, un SUV care va fi construit exclusiv pentru piaţa din China. 

Kamiq, care este prezentat înaintea lui Kodiaq GT, face parte din ofensiva SUV-urilor Skoda în China (alături de Kodiaq şi Karoq). Constructorul ceh îşi propune să-şi dubleze vânzările la 600.000 de unităţi, pe această piaţă, până în 2020. Şeful Skoda Bernhard Maier a declarat că cele două noi modele arată că compania are gânduri mari în privinţa dublării afacerilor în China.

Maier a reiterat faptul că ar dori să aducă Kodiaq GT în Europa, în viitor, dar capacitatea de producţie nu îi permite să facă acest lucru.

Citeşte şi Primele 6 staţii de metrou din România şi cum i-a umilit Elena Ceauşescu pe studenţi cu o replică antologică

În gamă, Kamiq va sta sub Karoq, şi este descris ca un crossover care va rivaliza cu modele precum Hyundai ix25, Citroën C3-XR şi Nissan Kicks.

Maier a mai declarat că introducerea modelului a venit ca o reacţie la creşterea considerabilă a segmentului SUV-urilor în China. „Cred că am avut cea mai dinamică dezvoltare a creşterii SUV-ului în China - o creşte de peste sută la sută în mai mult de doi ani", a adăugat el. „Prin urmare, ne întărim campania SUV-urilor acolo".

Kamiq va fi construit pe platforma PQ pe care se construieşte şi versiunea chineză a lui Rapid. Acesta va fi lansat cu un nou motor de 1.5 litri care produce 109 CP şi un cuplu de 150 nm.

Alain Favey, seful departamentului de vânzări şi marketing, a declarat că Kamiq va fi sub preţul lui Karoq, permiţându-i să concureze cu numeroasele SUV-uri chinezeşti de pe piaţă. 

Kamiq nu va fi oferit cu o propulsie electrică, a confirmat Maier. Aceasta ar fi o mişcare care i-ar permite să menţină preţurile scăzute pentru piaţa chineză.

Anul trecut, Skoda a vândut 325.000 de automobile în China. Acesta este un avantaj imens faţă de cea de-a doua mare piaţă, Germania, unde Skoda a vândut 173.300 de unităţi în aceeaşi perioadă.

Citeşte şi Golf GTI nu are nicio şansă în faţa lui Hyundai i30 N. Din trei încercări ia bătaie de fiecare dată - VIDEO

Sursă: autocar.co.uk

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.