Skoda Octavia atinge cota 2 milioane

Skoda Octavia a devenit un model cu tradiţie în Europa, în cei 12 ani de existenţă compacta din Cehia a fost produsă în 2 milioane de exemplare.

Skoda Octavia atinge cota 2 milioane Skoda Octavia atinge cota 2 milioane
Lansată iniţial ca un produs destinat pieţei din Cehia şi a celor din Europa Centrală şi de Est,  Skoda Octavia a devenit treptat un jucător continental şi chiar global în segmentul modelelor compacte de familie. Modelul se bazează pe o platformă comună cu cea a modelului german VW Golf şi se află pe piaţă din 1996.

În cei 12 ani de istorie pe porţile uzinelor Skoda din întreaga lume au ieşit 2 milioane de unităţi.Din 1996 până în prezent s-au comercializat 1.315.000 unităţi din prima generaţie şi 685.000 din cea de-a doua.

În 2004 a apărut cea de-a doua generaţie, dar generaţia pionieră este încă păstrată pe unele pieţe sub indicativul Octavia Tour. Generaţia precedentă  se fabrică în uzinele Skoda din Vrchlabi din cehia, dar există mai multe puncte de asamblare în India, Rusia, Ucraina şi Bosnia. În India, Octavia este comercializată sub denumirea Laura iar în China  poartă  numele de  Ming Rui.

Modelul cu numărul 2 milioane este un crossover Skoda Octavia Scout TDI fabricat la uzina autohtonă Vrchlabi din Cehia
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.