Skoda Octavia RS 230 - mai multă putere pentru berlina sportivă din Cehia

Bine, e din Cehia via Germania, după cum bine ştiţi deja, dar asta nu ar trebui să strice cu nimic lucrurile. După cum îi spune numele, această ediţie specială a berlinei Octavia RS are de-a face cu puterea maximă, ceea ce e întotdeauna un lucru bun.

Skoda Octavia RS 230 - mai multă putere pentru berlina sportivă din Cehia Skoda Octavia RS 230 - mai multă putere pentru berlina sportivă din Cehia

Skoda Octavia RS 230 e numele ediţiei speciale dedicate berlinei sportive cehe şi, după cum probabil ţi-ai dat seama deja, este vorba despre mai multă putere.

În formă standard, Skoda Octavia RS produce 220 CP cu motorul pe benzină de 2,0 litri şi 184 CP în versiunea diesel de 2,0 litri. Aşadar, această ediţie specială, care va debuta la Salonul Auto Geneva 2015, va aduce un plus de 10 CP pentru motorizarea pe benzină, urcând valoarea puterii maxime la 230 CP.

Dar asta nu e tot, fiindcă băieţii şi fetele de la Skoda s-au gândit că ar fi bine dacă puntea din faţă ar avea un diferenţial blocabil electronic, aşa că au montat unul. Foarte frumos din partea lor.

Una peste alta, aceste modificări au făcut ca acceleraţia de la zero până la 100 km/h să aibă nevoie de 6,7 secunde (cu 0,1 secunde mai rapid decât într-o Octavia RS standard pe benzină), în vreme ce viteza maximă a crescut cu 2 km/h şi a ajuns la 250 km/h.

După debutul de la Geneva, ediţia specială Octavia RS 230 va ajunge la dealeri în luna iunie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.