Skoda Superb Greenline

Standul Skoda de la Geneva a găzduit alături de noua generaţie Superb, şi o variantă ecologică a acesteia, dotată cu motorul TDI de 1,9 litri împrumutat din banca de organe a constructorului Volkswagen.

Skoda Superb Greenline Skoda Superb Greenline
Skoda Superb GreenlineDenumirea Greenline va fi folosită de Skoda pentru modelele sale cu o eficienţă optimizată în privinţa reducerii consumului de combustibil. Astfel că această variantă de Superb este echipată cu motorul diesel de 1,9 litri, aflat în serviciu şi pe Passat BlueMotion, ce dezvoltă 105 CP. Dar acest lucru nu era suficient pentru obţinerea unei scăderi considerabile a consumului, astfel încât inginerii cehi au lucrat şi la aerodinamica maşinii, coborând botul maşinii cu 15 mm, efectuând modificări la partea frontală şi montând un mic eleron spate.

De asemenea reducerea greutăţii a jucat un rol important în diminuarea consumului, roata de rezervă, de exemplu, fiind înlocuită cu un kit de reparaţie. Rezultatele sunt foarte bune pentru un model de gabaritul noului Superb, consum mixt find de 5,1 litri la fiecare o sută de km, în timp ce emisiile de CO2 ating suma de 136g/km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.