Skoda va produce prima maşină electrică de serie în 2014. Va fi Citigo?

Autor: Oraan Mărculescu 30 ian. 2012 Știri auto
Skoda va produce prima maşină electrică de serie în 2014. Va fi Citigo?

Evident, oficialii Skoda s-au ferit să dea indicaţii privind modelul de serie eletric pe care cei interesaţi vor putea să îl cumpere din 2014. Pentru moment, cehii au în teste modele electrice experimentale Skoda Octavia Green E Line, care utilizează tehnologia lui Volkswagen Golf Blue-e-motion, programat pentru producţia de serie începând cu 2013.

Pe de altă parte, Volkswagen a anunţat că citadina electrică Volkswagen e-Up! va fi pusă în vânzare din 2013 pentru un preţ considerat atractiv, aşa încât mulţi analişti consideră că prima maşină electrică Skoda pe care o vom vedea pe şosele în 2014 va fi sora lui Up!, Skoda Citigo.

Argumentele în favoarea acestei ipoteze nu sunt puţine. Modelul electric Citigo ar urma să beneficieze de un motor electric de 85 kW, energia electrică urmând a fi stocată într-un pachet de baterii litiu-ion de 26,5 kWh. Citigo va fi mult mai uşoară decât Octavia Green E Line, prin urmare va fi posibilă obţinerea unei autonomii cifrate între 150 şi 200 km.

Nu în ultimul rând, preţul mult mai redus al lui Citigo va fi un argument puternic, dat fiind că majoritatea clienţilor asimilează Octavia cu un model familist, care se pretează la drumuri lungi, deziderat pe care tehnologia actuală a bateriilor electrice nu îl poate satisface deocamdată.

Aşadar, sunt semnale clare că Skoda va face pasul spre domeniul maşinilor electrice înaintea Dacia – chiar dacă recentele fotografii spion cu Renault ZOE surprins camuflat în România pot sugera că şi Dacia ar putea avea un model electric în gamă în viitorul apropiat. Rămâne de văzut cât de atractiv va fi preţul primei maşini electrice Skoda în raport cu modelele electrice din Franţa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide