Smart ForStars – un nou concept electric debutează la Salonul Auto Paris 2012

Autor: Tudor Rus 17 sept. 2012 Știri auto

Smart ForStars este descris de constructor ca fiind un SUC, sau Sports Utility Coupe şi va putea fi admirat la Salonul Auto Paris 2012. Numele lui ForStars vine ca un joc de cuvinte referitor la plafonul de sticlă care permite pasagerilor să admire cerul în timpul deplasării. Gândit ca un concept electric, Smart ForStars respectă motto-ul „Viitorul, acum” sub care se defăşoară prestigiosul eveniment de la sfârşitul acestei luni. Astfel, sistemul de propulsie de pe Smart ForStars se bazează pe cel dezvoltat pe Smart ForTwo Brabus Electric Drive. Acesta vine cu un motor magneto-electric de 60 kW alimentat de o baterie litiu-ion de 17,6 kWh şi un cuplu de 135 Nm. În practică, aceste cifre se traduc prin agilitatea lui Smart ForStars în depăşiri precum şi în atingerea unei viteze maxime de 130 km/h.

Bineînţeles că designerii de la Smart au acordat o mare importanţă atât aspectului exterior cât şi celui interior, rezultatul fiind un look stilat şi modern. ForStars se face imediat remarcat prin farurile şi stopurile rombice precum şi prin numărul mare de LED-uri folosite pe post de lumini de zi. Grila frontală a fost integrată în corpul caroseriei, care beneficiază de linii elegante şi suprafeţe convexe. Trăsăturile sportive dar totodată elegante ale lui ForStars sunt puse în evidenţă cu ajutorul vopselei „alubeam rouge”, nuanţa de roşu a acesteia oferind un contrast modern cu restul de componente din aluminiu şi negru mat.

La nivel de interior, Smart ForStars mizează pe un design simplist şi multifuncţional, dar care vine în prelungirea mix-ului de eleganţă şi sportivitate de la exterior.  Astfel, tonurile de culoare roşie se continuă şi în habitaclu, îmbinate cu un alb perlat ce domină suprafeţele interioare. Formele regăsite la interior vin în plus cu un look aerodinamic iar instrumentele de bord sunt orientate către şofer, care manevrează un volan futurist în două spiţe. Pasagerii beneficiază de un grad ridicat de confort în timpul condusului graţie scaunelor în stil „hamac” tapiţate cu piele de cea mai înaltă calitate.

PENTRU MAI MULTE IMPRESII, ACCESAŢI GALERIA FOTOT ŞI VIDEOCLIPUL DE PREZENTARE DE MAI JOS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide