ŞOCANT: 10 euro pe litrul de benzină la o staţie din Germania!

A venit sfârşitul lumii? Aşa pare, din moment ce, la o benzinărie din Germania, oamenii au fost şocaţi să vadă că un litru de benzină ”Super” costă 9,99 euro! Iată explicaţiile.

ŞOCANT: 10 euro pe litrul de benzină la o staţie din Germania! ŞOCANT: 10 euro pe litrul de benzină la o staţie din Germania!

Luni, imediat după sărbătorile de Paşti, într-o benzinărie Esso din oraşul german Filderstadt, preţul unui litru de benzină Super a ajuns la incredibila sumă de 9,99 euro. Ceea ce, transformat în lei, ar însemna 40 RON. Şocant, nu?

Conform oficialilor companiei, măsura de creştere temporară a preţului la un asemenea nivel prohibitiv a fost, se pare, dictată de stocul pe terminate din acest combustibil, o situaţie întâlnită la mai multe pompe din Germania. Practic, s-a dorit descurajarea cumpărării acestui combustibil, deşi analiştii consideră că, astfel, s-a aplicat pur şi simplu o regulă a pieţei negre - lipsa acută a unui produs a dus la speculaţii nesimţite.

Au fost şi câteva "victime", oameni care nu au fost atenţi nici la preţul afişat, nici la anunţul care atrăgea atenţia asupra modificării de preţ. Aşa încât un şofer s-a pomenit la casa de marcat că are de achitat, pentru 21 de litri de combustibil, o sumă de... 209,98 euro. La fel a păţit şi o altă doamnă, care a fost nevoită să plătească pentru 20 de litri circa 200 euro.

Oamenii au chemat poliţia pentru a rezolva acest caz inedit, însă organele de poliţie au declarat că nu pot face absolut nimic, deoarece măsura creşterii preţului, deşi aberantă din punct de vedere al bunului simţ, are acoperire perfectă legal. Mai mult, oamenii au fost sfătuiţi să plătească, altfel urmau să fie daţi în judecată de Esso...

Pentru moment, Auto Club Europa (asociaţia automobilştilor din Germania) a început demersurile pentru investigarea acestei situaţii, sperând că alte companii petroliere nu vor lua exemplu. Conform purtătorului de cuvânt al ACE, Rainer Hillgartner, este inadmisibil ca, într-o societate civilizată, să se ajungă la un asemenea nivel de speculaţie.

CREDEŢI CĂ BENZINĂRIA AR TREBUI DATĂ ÎN JUDECATĂ PENTRU SPECULAŢIE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.