Şofer surprins cu 276 km/oră în România

Autor: Marius Vișan 18 iun. 2018 Știri auto
Şofer surprins cu 276 km/oră în România

Săptămâna trecută 69 de şoferi au fost prinşi cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare dintre ele a fost de 276 kilometri la oră, pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Pentru fapta sa, şoferul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile. 

Vă reamintim că viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei). La asta se mai adaugă şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide