Şofer surprins cu 276 km/oră în România

Vă reamintim că viteza maximă admisă ...

Şofer surprins cu 276 km/oră în România Şofer surprins cu 276 km/oră în România

Săptămâna trecută 69 de şoferi au fost prinşi cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare dintre ele a fost de 276 kilometri la oră, pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Pentru fapta sa, şoferul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile. 

Vă reamintim că viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei). La asta se mai adaugă şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.