Şoferi Uber amendaţi cu câte 25.000 de lei - VIDEO

În cursul nopţii trecute s-a consumat încă un episod...

Şoferi Uber amendaţi cu câte 25.000 de lei - VIDEO Şoferi Uber amendaţi cu câte 25.000 de lei - VIDEO

 


În cursul nopţii trecute s-a consumat încă un episod din conflictul dintre şoferii de taxi şi Uber-işti. Clujust.ro informează că azi-noapte cei de la Uber au adus, în Cluj, peste 100 de şoferi parteneri din Bucureşti şi alte oraşe, pentru a acoperi cerere mare de maşini din timpul desfăşurării festivaluli Untold. 

Patru şoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei şi le-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare pentru 6 luni în baza legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi şi în regim de închiriere.

Cel care a declanşat conflictul este un şofer Uber care a vorbit urât cu un taximetrist. Taximetristul nu s-a lăsat mai prejos şi şi-a chemat colegii în ajutor, iar împreună cu ei l-au blocat pe uber-ist. Şoferul agresat a sunat la Poliţie pentru a se plânge, iar în replică, mai mulţi taximetrişti s-au urcat ca şi clienţi în maşini conduse de şoferi Uber şi au făcut comenzi la adresa Secţiei 6 de Poliţie Cluj-Napoca. Când au coborât din maşini, au reclamat poliţiştilor că se efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, şoferii prinşi au replicat că-şi duc nişte prieteni cu maşina. Când au văzut că sunt amendaţi, şi-au sunat avocatul din Bucureşti.

”Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizaţie. Ca măsură complementară, au fost reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, pentru Clujust.ro.

O mică parte din razia de aseară poate fi văzută în clipul de mai jos


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.