Şoferii mai tineri de 30 de ani vor plăti mai puţin pentru RCA

Ştiu că ai fi vrut să citeşti „vor plăti mai mult”, fiindcă aşa ne-am obişnuit de ceva vreme, dar acum e diferit. Cel puţin aşa spune Autoritatea de Supraveghere Financiară, organismul de stat care controlează felul în care funcţionează firmele de asigurări.

Şoferii mai tineri de 30 de ani vor plăti mai puţin pentru RCA Şoferii mai tineri de 30 de ani vor plăti mai puţin pentru RCA

Cinci dintre cele zece companii de asigurări care vând poliţe obligatorii RCA în România vor scădea preţurile la asigurările RCA pentru şoferii cu vârste mai mici de 30 de ani, potrivit unui comunicat publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), organismul de stat care reglementează funcţionearea asigurătorilor.

Mai exact, este vorba despre firmele City Insurance, Euroins, Astra, Generali şi Allianz.

Comunicatul ASF nu dă detalii concrete despre scăderea preţurilor, însă menţionează că aceste companii au o cotă de piaţă cumulată de peste 52% şi că se urmăreşte „utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de până la de 2,2 ori mai mari decât categoria majoritară, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare anterior”.

Cu alte cuvinte, preţurile la asigurările RCA pentru tineri ar putea fi de două ori mai mici decât sunt în prezent, când un şofer de 20 de ani din Bucureşti poate să plătească până la 5.000 de lei pentru o poliţă pe un an pentru o Dacia Logan.

Modificările de preţuri vor intra în vigoare la 1 martie 2015, dar s-ar putea ca şi ceilalţi asigurători să ofere reduceri de preţuri, având în vedere că termenul limită pentru anunţarea noilor tarife la ASF este 28 februarie.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.