Şoferii pot alege perioada în care să stea fără carnet. Propunerea legislativă a fost adoptată

Beneficiarii ar putea fi şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră.

Şoferii pot alege perioada în care să stea fără carnet. Propunerea legislativă a fost adoptată Şoferii pot alege perioada în care să stea fără carnet. Propunerea legislativă a fost adoptată

Propunerea legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto a fost adoptată tacit de senat în şedinţa plenului de luni, scrie Digi24.ro

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege.

Îniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu motivează că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.

Proiect susţinut de doi deputaţi cu permise auto suspendate

Cei doi, Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu, ambii deputaţi ALDE, aveau carnetele de conducere suspendate. În martie 2019, Băişanu depunea proiectul de lege. Pe atunci el se judeca cu IPJ Vrancea care i-a reţinut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate. Ulterior s-a alăturat iniţiativei şi colegul său, deputatul Adrian Mocanu, care avea pesrmisul suspendat după ce a lovit o fată pe trecerea de pietoni.

Citeşte şi

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

BMW Concept 4, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 - GALERIE FOTO

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” - FOTO

Primele imagini cu noua electrică Volkswagen ID.3 de la Frankfurt - FOTO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.