Şoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat. Ce prevederi au fost eliminate din lege

Autor: ProMotor 15 iul. 2019 Știri auto
Şoferii pot recupera mai uşor permisul suspendat. Ce prevederi au fost eliminate din lege

Săptămâna trecută a fost promulgată legea prin care şoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto, scrie Digi24.ro. Legea prevede eliminarea a două condiţii pentru ca şoferii să-şi recapete mai repede dreptul de a conduce.

Astfel, şoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare chiar dacă au mai beneficiat de această măsură în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

Cele două prevederi au fost eliminate din lege. Conducătorii auto trebuie acum să îndeplinească doar două condiţii cumulate pentru reducerea perioade de suspendare:

– să deţină permisul auto de peste un an 

– să fie declaraţi admişi la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie

Perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru următoarele fapte

– nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale

– nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public

– nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană

– circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire

– conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

În cazul în care un şofer depăşeşte viteza legală cu 70 km/h şi este singura abatere de acest fel într-un singur an, poate solicita reducerea suspendării la 30 de zile.

Nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare cei care au fost implicaţi într-un accident auto şi s-au aflat sub influenţa alcoolului sau ca urmare a neopririi la nivel cu calea ferată, precum şi cei care au cumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an de la precedenta suspendare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide