Şoferii prinşi fără RCA ar putea plăti amenzi duble. VIDEO

Şoferii prinşi fără RCA ar putea plăti amenzi duble. VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Înainte de retrimiterea în Parlament a proiectului legii RCA, iniţiatorii acestuia au prevăzut ca amenzile pentru şoferii prinşi fără RCA să fie dublate, iar firmele de asigurări să-i poate executa silit pe clienţii care îşi cumpără poliţe în rate, informează economica.net citat de Digi24.ro

În acest caz, amenzile vor creşte de la 4.000 de lei cât sunt acum la 8.000 de lei. Iar odată cu înfiinţarea viitorului Birou Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule şoferii care nu au încheiat o poliţă RCA vor fi mai uşor de găsit.

În legătură cu prevederea prin care RCA va deveni titlu executoriu, aceasta îi va impune asiguratului să achite integral poliţa. Asta înseamnă că în cazul în care îşi încheie o asigurare pe un an şi achită ratele pentru doar şase luni, firma de asigurări va putea să îi pună poprire pe conturi.  

Una din părţile bune ale viitoarei legi RCA va fi aceea că şoferii care nu vor să îşi cumpere o asigurare pe o perioadă lungă, un an sau şase luni, vor avea la dispoziţie şi poliţe pe termen scurt, de o lună.
Comentarii
Inchide