Şoferii prinşi fără RCA ar putea plăti amenzi duble. VIDEO

Înainte de retrimiterea în Parlament a proiectului legii RCA...

Şoferii prinşi fără RCA ar putea plăti amenzi duble. VIDEO Şoferii prinşi fără RCA ar putea plăti amenzi duble. VIDEO

 


Înainte de retrimiterea în Parlament a proiectului legii RCA, iniţiatorii acestuia au prevăzut ca amenzile pentru şoferii prinşi fără RCA să fie dublate, iar firmele de asigurări să-i poate executa silit pe clienţii care îşi cumpără poliţe în rate, informează economica.net citat de Digi24.ro

În acest caz, amenzile vor creşte de la 4.000 de lei cât sunt acum la 8.000 de lei. Iar odată cu înfiinţarea viitorului Birou Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule şoferii care nu au încheiat o poliţă RCA vor fi mai uşor de găsit.

În legătură cu prevederea prin care RCA va deveni titlu executoriu, aceasta îi va impune asiguratului să achite integral poliţa. Asta înseamnă că în cazul în care îşi încheie o asigurare pe un an şi achită ratele pentru doar şase luni, firma de asigurări va putea să îi pună poprire pe conturi.  

Una din părţile bune ale viitoarei legi RCA va fi aceea că şoferii care nu vor să îşi cumpere o asigurare pe o perioadă lungă, un an sau şase luni, vor avea la dispoziţie şi poliţe pe termen scurt, de o lună.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.