Şoferii şi-au schimbat preferinţele? Profitul Petrom a scăzut drastic

Voi de unde alimentaţi?

Şoferii şi-au schimbat preferinţele? Profitul Petrom a scăzut drastic Şoferii şi-au schimbat preferinţele? Profitul Petrom a scăzut drastic

OM Petrom a avut la nouă luni un profit net de 991 milioane lei (223,1 mil.euro), în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările coborând cu 16%, la 13,62 miliarde lei (3,06 mld. euro), după ce preţul ţiţeiului la nivel internaţional s-a înjumătăţit faţă de cotaţiile din 2014.

"În primele nouă luni din 2015, performanţa financiară a Grupului a fost sever afectată de scăderea cu aproximativ 50% a preţurilor ţiţeiului comparativ cu perioada similară a anului precedent. Într-un mediu de piaţă cu preţuri mici la ţiţei ce ar putea dura, am decis să ne reducem estimările privind preţul viitor al ţiţeiului, ceea ce a determinat ajustări de depreciere ale unor active din segmentul Upstream. Efectul negativ din Upstream a fost doar parţial compensat de rezultatele bune din Downstream, datorate modelului nostru de afaceri integrat şi susţinute de marjele de rafinare îmbunătăţite, precum şi de cererea de produse crescută", a declarat directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

Apare o nouă marcă de lux, iar în spatele ei se află un constructor banal

Supercamionul lui Ceauşescu

VIDEO. Echipa Top Gear riscă închisoarea

Compania avea în trimestrul al treilea 16.217 angajaţi, cu 2.000 de salariaţi mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Acţionarul majoritar al OMV Petrom este grupul austriac OMV. Ministerul Energiei are o deţinere de 20,63%, iar Fondul Proprietatea (FP) 18,99%, în timp ce restul acţiunilor se află în posesia altor acţionari.

Cum prelungim viaţa cauciucurilor de iarnă. Ponturi pentru le creşte durata de folosire

 

Dacia Duster Army ar putea echipa forţele române. Anunţul a venit azi - GALERIE FOTO

 

Cauciucuri de iarnă 2015. Cele mai bune mărci şi preţurile la care le poţi găsi în România

 

Un deputat vrea să introducă „MODELUL AMERICAN”: permis de la 16 ani, dar la volan în anumite condiţii

 

Ce obiecte pentru siguranţa în trafic eşti obligat să ai în maşină şi cât te costă ele. Amenda pentru lipsa acestora începe de la 420 de lei

 

Ce nu dezvăluie Volkswagen, află autorităţile. Noi modele VW şi Audi, dar şi Porsche, au dispozitivul de înşelat testele de noxe

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.