Şoferul unei Tesla, sancţionat drastic pentru că a folosit sistemul autopilot - VIDEO

A pornit autopilotul autoturismului şi s-a aşezat apoi pe scaunul pasagerului ...

Un britanic în vârstă de 39 de ani, din Nottingham, a pledat vinovat pentru conducerea periculoasă pe autostradă, după ce a pornit pilotul auto şi apoi s-a aşezat pe scaunul pasagerului.

A pornit autopilotul autoturismului şi s-a aşezat apoi pe scaunul pasagerului, în timp ce călătorea pe autostradă. Şoferul unei maşini Tesla, sancţionat drastic - VIDEO
După ce maşina de 70 000 de lire sterline a fost pusă în mişcare, bărbatul a ales să activeze funcţia de autopilot a supermaşinii Tesla S 60 înainte de a se muta pe scaunul din stânga. El a lăsat astfel comenzile volanului şi pedalelor complet fără control din partea sa.

"Ceea ce a facut şoferul a fost extrem de iresponsabil si s-ar fi putut termina cu uşurinta cu o tragedie pe autostradă în acea zi", a susţinut procurorul care a propus sancţionarea bărbatului imprudent.

Un martor a observat absenţa şoferului de la volan. În urma incidentului, instanţa l-a găsit vinovat pe şofer şi i-a interzis să mai conducă pe drumurile publice pentru o perioadă de 18 luni.

Sistemul de control al vitezei de croazieră (TACC) ajută la accelerarea şi decelerarea autovehiculului, în timp ce Autosteer oferă asistenţă în direcţia vehiculului.

Potrivit datelor furnizate de Tesla, şoferii nu trebuie "să depindă niciodată de TACC pentru a încetini în siguranţă modelul S, să privească întotdeauna în faţă drumul şi să fie pregătiţi să ia măsuri în orice moment. Nerespectarea acestui lucru poate duce la vătămări grave sau deces".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.