Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „drumul morţii”. În final provoacă un accident

Autor: ProMotor 17 sept. 2019 Știri auto

E85, supranumit „drumul morţii” este de departe cel mai periculos drum din România. Asta pentru că şoferii intră simultan în depăşiri pe ambele sensuri şi maşinile trec la limită una pe lângă cealaltă, existând şi cazuri când acestea se atingeau.

În clip puteţi vedea un astfel de caz publicat de Mihai Apostol pe grupul de Facebook TraficTube. Un Volkswagen Golf condus de un şofer care nu poate aprecia foarte bine distanţele este filmat cum face aceeaşi greşeală de trei ori. A treia oară provoacă un accident în care sunt implicate mai multe maşini.

VEZI CLIPUL VIDEO AICI

Care ar fi soluția pentru stoparea accidentelor? Sensuri alternative 2+1

Intrarea pe contrasens a fost cauza multora din tragicele accidente petrecute pe DN2, E85. Există soluții simple și ieftine de separare completă a sensurilor de mers, lăsând însă posibilitatea depășirii. Pentru a împiedica producerea unor astfel de evenimente rutiere soluția ar fi sensurile de circulație alternative.

Pe un tronson de 12 kilometri din E85 au fost introduse sensuri alternative pentru a reduce accidentele de circulaţie. Zona pilot de pe DN2 între Sinești si Movilița, unde drumul inițial cu câte o bandă pe sens a fost reamanejat prin marcaje la tipul „2+1 alternativ” a fost un succes,

E85 este tranzitat, în cele mai aglomerate zile, şi de 15.000 de maşini. Dacă numărul accidentelor va scădea, autorităţile ar putea decide să extindă regula benzilor alternative pe toată şoseaua, adică 330 de kilometri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube



Comentarii
Inchide