Sondaj: copiii preferă mămicile la volan în locul tăticilor

Organizaţia GEM Motoring Assist a realizat un sondaj, în urma căruia a reieşit că 60% dintre copii preferă să meargă în maşină atunci când mamele sunt la volan. Copilul tău oare ce crede?

Sondaj: copiii preferă mămicile la volan în locul tăticilor Sondaj: copiii preferă mămicile la volan în locul tăticilor

Organizaţia GEM Motoring Assist a realizat un sondaj pe un eşantion de 1.279 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Întrebarea la care aceştia au fost puşi să răspundă a fost una simplă: pe cine preferă la volan, pe mama sau pe tata?

Surprinzător sau nu, 60% dintre copii au dat câştig de cauză mamelor în detrimentul taţilor. Tăticii sunt consideraţi prea agresivi, îşi pierd cumpătul mult mai repede în trafic şi sunt vitezomani. Lucruri care ar trebui să le dea de gândit multor şoferi, deoarece atunci când ai copilul în maşină, ar trebui să fii mult mai prudent.

În sprijinul acestei afirmaţii vin alte cifre: circa 80% dintre copii cred despre tăticii lor că merg prea repede cu maşina, iar 35% dintre copiii intervievaţi au declarat că pur şi simplu li se face frică atunci când taţii lor se enervează la volan.

De reţinut că unii dintre copii au remarcat şi lucruri ceva mai grave: tăticii tind să încalce foarte repede regulile de circulaţie, să nu acorde prioritate sau să-şi piardă răbdarea în ambuteiaje, depăşind coloana pe contrasens.

În schimb, mamele sunt, în majoritatea cazurilor, lăudate pentru conduita în trafic: suferă mult mai puţin de "furia la volan", nu încalcă regulile de circulaţie, arată bun simţ faţă de partenerii de trafic şi nici nu merg cu viteză prea mare.

Aproximativ 70% dintre copii au mai declarat că mamele lor chiar cântă atunci când conduc, iar 50% dintre ele conversează aproape tot timpul drumului cu pasagerii din maşină.

Şi, ca să încheiem cât mai optimist, un număr foarte mare de copii au mai remarcat ceva referitor la mamele lor: îşi aleg maşini foarte drăguţe!

Copilul tău pe cine preferă la volan: pe mama sau pe tata?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.