Sorana Cîrstea, Horia Tecău şi Adelin Petrişor – o zi de şcoală de pilotaj alături de BMW

Autor: Adrian Mihălţianu 16 iul. 2014 Știri auto

Jurnalistul Adelin Petrişor şi jucătorii tenis Sorana Cîrstea şi Horia Tecău au avut parte de o zi plină pe un traseu amenajat special alături de BMW şi Claudiu David, singurul pilot român din programul BMW Driving Experience.

În acest moment, cele trei personalităţi conduc modele ale mărcii BMW. Sorana Cîrstea conduce un BMW Seria 4 Cabriolet şi Horia Tecău un BMW Seria 2 Coupe. Ambele au primit o notă suplimentară de sportivitate prin pachetul M Sport şi culoarea albastru estoril. Adelin Petrişor conduce un BMW Seria 3 care a primit un plus de eleganţă prin pachetul de design „Luxury Line”.

Viteza nu e totul, Horia!

Cursanţii lui Claudiu David au avut de înfruntat un traseu special amenajat pe aeroportul din Siliştea-Gumeşti, unde au învăţat – atât teoretic, cât şi practic – care sunt tehnicile de condus în siguranţă. „Mulţi, atunci când vorbesc despre condusul sportiv, se referă numai la viteză. Greşesc. Sportivitatea în lumea automobilismului înseamnă în primul rând control şi siguranţă”, a declarat Claudiu David. „Atunci când conduc corect, pot fi şi rapid. Şi nu trebuie să depăşesc limita de viteză”, a completat el.

După teorie, a urmat partea practică, unde cei trei subiecţi au putut afla, în siguranţă deplină, care sunt limitele maşinilor pe care le conduc în fiecare zi pe drumurile publice.

Poziţia corectă la volan este un criteriu esenţial pentru un condus sigur

Evenimentul de luni s-a încheiat cu demonstraţii ale lui Claudiu David pe noul BMW Seria 2 Coupé M235i. Totodată, ziua de luni a marcat şi deschiderea unui spaţiu special pe care Claudiu David, alături de echipa sa „Emotions by motion”, doreşte să-l pregătească pentru diverse acţiuni de pilotaj. Amenajat pe pista fostului aeroport militar Siliştea-Gumeşti, acesta are potenţialul de a fi organizat sub forma unui circuit de peste 4 km, configurabil în diverse versiuni şi cu spaţiu deosebit de generos pentru desfăşurarea unor evenimente de motorsport sau training-uri de condus în deplină siguranţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide