Sorin Oprescu încă aşteaptă autostrada suspendată promisă acum şase ani

Sorin Oprescu, Primarul General al capitalei, este suprins de lipsa de iniţiativă a bucureştenilor, declarând că s-a săturat să tot aştepte de şase ani ca locuitorii Bucureştiului să înceapă acest proiect îndrăzneţ.

Sorin Oprescu încă aşteaptă autostrada suspendată promisă acum şase ani Sorin Oprescu încă aşteaptă autostrada suspendată promisă acum şase ani

Într-o conferinţă de presă care a avut loc astăzi, 1 aprilie, în prezenţa unui grup restrâns de jurnalişti, Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, a făcut un apel către bucureşteni, îndemnându-i să demareze proiectul autostrăzii suspendate despre care s-a tot vorbit în ultimii şase ani.

„Sunt profund dezamăgit de leneveala şi, implicit, de lipsa de iniţiativă a bucureştenilor, care nici până în ziua de astăzi nu au început proiectul autostrăzii suspendate. Mi-au promis asta acum şase ani, şi văd că timpul trece, iar ei nimic, tot continuă să pună borduri ca pe vremea lui Videanu. Un cetăţean responsabil ar trebui să-şi cunoască edilul şi ar trebui să înţeleagă că rolul meu aici este de a termina ceva ce este deja început, eventual în curs de finalizare. Sper că este ultima dată când spun asta: eu sunt aici pentru finalizare. Îi rog frumos pe bucureşteni să înceapă odată lucrul.”

Primarul a subliniat că lipsa autostrăzii suspendate ridică mari probleme traficului bucureştean. „Îmi ia din ce în ce mai mult timp să ajung la birou cu maşina. Nu vreau să se ajungă la măsuri disperate, nu vreau să folosesc girofarurile pentru a mă strecura prin traficul infernal al orelor de vârf. Nu vreau să fiu „din ăla”. Dar şi răbdarea mea are limite. E plin de şoferi pe străzi, eu chiar nu pot pricepe asta, unde are atâta treabă toată lumea?! De ce nu iau bucureştenii măsuri, nu ştiu, îmi depăşeşte puterea de înţelegere – uite, de exemplu să-şi facă fiecare o parcare în faţa blocului. E atât de simplu: pui mâna pe sapă, pe târnăcop, scoţi spaţiul verde, torni beton şi gata, ai spaţiu de parcare” a continuat Oprescu.

Nordul Bucureştiului ar fi trebuit să arate aşa, conform edilului Capitalei

Domnul Oprescu a reamintit eforturile domniei sale de a rezolva criza traficului bucureştean: „Am ajuns la concluzia că autobuzele RATB ocupă mult spaţiu şi se mişcă foarte greu, aşa că în urma unor studii m-am hotărât să elimin 16% din totalul de autobuze RATB care încurcă traficul aiurea.” Măsura va fi aplicată pentru a face loc bucureştenilor care circulă singuri fiecare în maşina sa, fiind cunoscut că fiecare maşină personală ocupă doar 10% din suprafaţa unui autobuz capabil să transporte 40 de persoane. „Toate capitalele europene blochează traficul pentru maşinile individuale şi sporesc investiţiile în transportul în comun. Sunt nişte lunatici. Singura soluţie pentru a avea un trafic lejer e să scoatem autobuzele din trafic, acestea încurcă. Plus că şoferii pot face greve, scandal, nu se cuvine aşa ceva!”, a conchis edilul.

Primarul Capitalei a încheiat conferinţa de presă declarând că, dacă în termen de trei luni nu încep lucrările la autostrada suspendată, el îşi va pierde complet încrederea în promisiunile acestora. „Gata, m-am săturat! O să-mi aleg alţi locuitori şi alt oraş, unul ai cărui cetăţeni să-şi ţină promisiunile, cu orice preţ!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.