Spania scade limita de viteză pe autostrăzi

Spania a anunţat săptămâna trecută că scade limita de viteză pe autostradă de la 120 la 110 km/h. Motivul oficial invocat este preţul record al carburantului.

Spania scade limita de viteză pe autostrăzi Spania scade limita de viteză pe autostrăzi

Spania a decis să reducă temporar limita de viteză pe autostradă de la 120 la 110 km/h. Măsura a fost luată pentru a reduce factura energetică a ţării în această perioadă când preţul carburantului doboară record după record.

Obiectivul guvernului este de a reduce importul de petrol cu 28,6 barili pe an, adică o scădere între 11 şi 15%. Acest lucru înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 de12,5 milioane de tone.

După ce decizia a fost luată a început o cursă contra cronometru pentru înlocuirea panourilor. 6.100 de autocolante au fost aplicate pe panourile existente pentru a face cunoscută noua limitare şoferilor. În acelaşi timp, 117 radare sunt la datorie pentru a verifica dacă noua reglementare este respectată.

Amenzile pentru depăşirea vitezei nu sunt mici: între 111 şi 140 km/h, 100 euro; 141-160 km/h, 300 euro; 161-170 km/h, 400 euro; 171-180 km/h, 500 euro şi 600 euro pentru viteze de peste 180 km/h.

Publicul spaniol nu a reacţionat prea bine la noua limită de viteză, un sondaj efectuat de cotidianul El Pais arătând că 69% dintre spanioli dezaprobă măsura luată de guvern.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.