Spionat: GAC X-Power, SUV chinezesc pentru Shanghai 2011

GAC este prescurtarea de la Guaungzhou Auto Corp, producător chinez care se va prezenta la Salonul Auto Shanghai 2011 cu un model total nou, crossoverul X-Power, realizat pe platforma tehnică a defunctei Alfa Romeo 166. Ce ziceţi?

Spionat: GAC X-Power, SUV chinezesc pentru Shanghai 2011 Spionat: GAC X-Power, SUV chinezesc pentru Shanghai 2011

Chinezii nu strâmbă din nas când vine vorba de reciclare. Cel puţin în ce priveşte reciclarea platformelor tehnice - firma GAC (Guaungzhou Auto Corp) a cumpărat drepturile de utilizare a modelului Alfa Romeo 166, care nu se mai vinde în Europa de ceva vreme.

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, GAC urmează să prezinte un model crossover bazat pe platforma tehnică a berlinei italiene şi care va purta denumirea X-Power. Noul model a fost prefigurat deja de un concept, modelul de serie anunţându-se chiar echilibrat şi fără "pretenţii" de copiator, cum ne-au obişnuit până acum chinezii.

GAC X-Power are un puternic stil dinamic şi, chiar dacă dimensiunile nu le cunoaştem încă, maşina se anunţă un competitor interesant în domeniul SUV-urilor şi crossoverelor de clasă medie şi compactă. Motorizarea va fi tot de origine italiană, fiind vorba despre un propulsor în patru cilindri de 2,0 litri, a cărui putere nu a fost comunicată încă.

Nici despre transmisie sau tipul de tracţiune nu cunoaştem detalii, dar se ştie că maşina va apărea în showroom-urile din China chiar din toamna acestui an.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.