Spionat: Hyundai Veloster în paralel cu Volkswagen Scirocco

Înlocuitorul lui Hyundai Coupe are ambiţii mari. Dovadă stau imaginile spion, în care coupe-ul coreean se află în teste în paralel chiar cu unul dintre cele mai de succes hot-hatch-uri ale momentului: Volkswagen Scirocco.

Spionat: Hyundai Veloster în paralel cu Volkswagen Scirocco Spionat: Hyundai Veloster în paralel cu Volkswagen Scirocco

Vi se pare imposibilă comparaţia între urmaşul lui Hyundai Coupe şi foarte cunoscutul Volkswagen Scirocco? Ei bine, nu este, iar acest lucru ne-o demonstrează destul de clar fotografiile spion apărute pe LeftLaneNews.

Fotografii spion au surprins coupe-ul coreean în teste, camuflat destul de bine încât detaliile estetice să rămână încă un mister (asta în cazul în care modelul de serie nu va fi similar în proporţie de 80% cu Veloster Concept, după cum afirmă surse din cadrul Hyundai).

Surpriza cea mare, însă, ţine de maşina care îi ţinea companie: un VW Scirocco. Semn că urmaşul lui Hyundai Coupe va schimba tactica, urmând a intra în clubul hot-hatch-urilor compacte. Unde va mai avea de a face cu francezul Renault Megane 3 Coupe, japonezul Honda Civic Type-S, suedezul Volvo C30 sau viitorul Opel Astra GTC.

După cum se poate observa din fotografiile spion, modelul german este şi el garnisit cu senzori pentru diversele măsurători, deci grupul german poate mulţumi grupului coreean că şi-a mai sporit vânzările cu încă un Scirocco... Vorbind serios, concluzia este una singură: Hyundai are intenţii foarte serioase cu acest nou model, care promite un comportament cui adevărat sportiv, faţă de modelul pe care îl înlocuieşte.

Denumirea noului model încă este clar care va fi: se va generaliza Tiburon şi pe piaţa europeană sau va fi folosit numele conceptului, Veloster? Indiferent de acest lucru, noul model va fi un frate mai mic al lui Hyundai Genesis Coupe, urmând să mizeze pe un preţ avantajos, economie de combustibil şi stil tineresc.

Motorizarea de bază se preconizează că va fi de 1,6 litri şi 140 CP, fiind posibilă şi apariţia unei versiuni turbo. Nu este exclusă chiar adoptarea motorului turbo de 2,0 litri şi 274 CP, apărut recent pe Hyundai Sonata 2.0T, ceea ce ar însemna ca modelul coreean să intre în competiţie directă chiar şi cu VW Scirocco R.

Premiera urmaşului lui Hyundai Coupe este aşteptată la Salonul Auto Paris 2010, unde vom afla, probabil, şi preţurile. Care, atenţie, se anunţă chiar mai mici decât ale foarte ieftinului Hyundai Coupe. Rămâne să vedem dacă aşa va fi şi în realitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.