Splinter Project

Creatorii ineditei maşinării afirmă că aceasta nu se vrea a fi ecologică, condusă sau vândută, ci reprezintă doar un proiect care demonstrează ce se poate realiza dintr-un material atât de banal precum lemnul.

Splinter Project Splinter Project

A construi o maşina din lem este un dezastru din punct de vedere al căldurii disipate, al greutăţii şi al siguranţei. Totuşi, nu acesta a fost scopul unor studenţi de la Nort Carolina State Univesity. Splinter este un proiect prin care creatorii doar doresc să exploreze diferite materiale, să inveţe, să împartă idei şi să stimuleze creativitatea.


Chiar dacă nu îndeplineşte cele mai elementare norme de siguranţă, proiectul vrea să ajungă în stadiul în care poate fi condus, în ciuda unor componente esenţiale, precum volanul sau jantele având ca material de bază lemnul. Cu o greutate vizată de 1100 kg, maşina va fi propulsată de un V8 Northstar ce produce 600 CP şi este capabil de a imprima o viteză maximă de peste 350 km/h.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.