SsangYong declară falimentul

SsangYong este primul constructor important care îşi declară falimentul, proclamând drept cauză efectele crizei financiare asupra industriei auto.

SsangYong declară falimentul SsangYong declară falimentul

S-a vorbit mult despre falimentul constructorilor auto americani, dar primii care îl invocă sunt coreeni, al cincilea constructor din Coreea de Sud, anunţând astăzi imposibilitatea de plată. SsangYong a fost afectată puternic de criza economică, gama sa formată în mare parte din SUV-uri fiind foarte vulnerabilă la scăderea globală a cererii.

SsangYong este deţinută în proproţie de 51% de Shanghai Automotive Industry Corp, un important grup industrial din China. Iniţial se anunţase că acest consorţiu va acoperi pierderile mărcii coreene, injectând fondurile necesare, dar falimentul se pare că a fost inevitabil.  În cadrul acestui proces se va trece la disponibilizări pe bază de voluntariat sau pensionări anticipate. Anul trecut vânzările SsangYong au scăzut cu 30%.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.