SsangYong Rexton W debutează pe piaţa din Coreea de Sud

Autor: Laurenţiu Florescu 30 mai 2012 Știri auto

SsangYong a lansat recent pentru piaţa din Coreea de Sud noul Rexton W. Acest model va fi prezentat oficial pentru piaţa europeana în toamnă la Salonul Auto de la Paris. Chiar dacă producătorul sud-coreean susţine că Rexon W este un model nou, acesta pare a fi mai mult un facelift menit să împrospăteze look-ul modelului lansat pentru prima dată în anul 2001.

Farurile alungite dotate cu tehnologia LED şi spoilerul faţă nou dau un aer proaspăt modelului sud-coreean, aducând design-ul la standardele actuale. În spate găsim un spoiler nou cu un look mai elegant, iar stopurile dispun acum de tehnologia LED. La interior, SsangYong susţine că a îmbunătăţit considerabil calitatea materialelor şi oferă o gamă largă de sisteme de infotainment.

Din punct de vedere tehnic Rexton W vine cu îmbunătăţiri considerabile. Constructorul sud-coreean a anunţat pentru moment doar două variante de motorizare diesel. Prima dintre ele, 2,0 litri turbo-diesel produce 154 CP şi 365 Nm. Cea de a doua unitate de putere are aceeaşi capacitate cilidrică, dar dispune de două turbo-compresoare şi produce 200 CP şi 500 Nm. Ambele propulsoare sunt conectate standard la o transmisie automată de origine Mercedes.

SsangYong susţine că „noul” model Rexton W este mai eficient cu 20%. Motorizarea de bază are un consum de 7,3 litri la 100 km, iar propulsorul bi-turbo are nevoie de 9 litri de combustibil pentru a parcurge 100 km. Modelul sud-coreean dispune de noi sisteme de siguranţă cum ar fi: Active Roll Protection şi senzori de presiune pentru anveope, dar şi clasicele ABS şi ESP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide